Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kajzerki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerka 5 szt.
mleko 1/2 l
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
mąka 1 szkl.
pieczarki 30 dag
mięso mielone 30 dag
ser żółty 15 dag
cebula 1 szt.
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kajzerki

1. Kajzerki przekrój na pół, wydrąż miąższ. mleko wlej na talerzyk, ułóż kajzerki, skórką do dołu. Jajka roztrzep ze szczyptą soli.
2. Farsz: pieczarki obierz, zetrzyj na tarce. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki i cebulę podsmaż na oleju, aż woda wyparuje. Dodaj starty ser i mielone mięso. wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
3. Farszem napełnij kajzerki. Złóż na pół, zlep jak pierogi. Panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż ze wszystkich stron na oleju. Osącz z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.11.2012 14:17
pyszny pomysł
gusia1000 21.07.2012 14:18
Pycha.
Marlena/Kinia 21.10.2011 11:21
apetyczne
Krystyna32 08.06.2011 00:14
świetny pomysł
szyba 07.06.2011 19:06
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak