Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z truskawkową polewą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 15 sztuk
cukier 6 łyżeczek
lody śmietankowe 8 gałek
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z truskawkową polewą

Jest to przepis na 4 porcje:
Umyte truskawki kroimy w drobną kostkę i zasypujemy cukrem, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut aby pusciły sok. Do pucharków wkładamy po 2 gałki lodów, po jednej stronie dekorujemy dużą ilością bitej śmietany, z drugiej wlewamy słodki syrop truskawkowy. deser ma wysmienity smak:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 08.03.2012 13:25
lubię bo są truskawki
sunnymood 12.11.2011 13:40
pyszna bomba kaloryczna:P:P:P
AGNIESZKA144 03.07.2011 11:01
pychotka
rosik93 12.06.2011 23:53
Mniam.
pacpaw 08.06.2011 19:09
jaka rozpusta
Iwusia 08.06.2011 18:43
wygląda fantastycznie :)
Mati13 08.06.2011 08:56
pyszny:)
halinka1011 07.06.2011 18:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak