Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jagodowo-jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 30 dag
cukier 10 dag
jogurt 1/2 l
cukier puder 10 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sok z cytryny 5 łyżek
bita śmietana 1 szklanka
woda 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jagodowo-jogurtowy

Żelatynę namaczamy. Wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy jagody, miksujemy i łączymy z połową żelatyny i 1 łyżką soku z cytryny. Studzimy. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Dodajemy resztę żelatyny. Odstawiamy na kilka min do lodówki i łączymy z bitą śmietaną. Oba kremy warstwami układamy w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak