Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa seowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser edam 25 dag
bulion 1 l
masło 2 lyżki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
czosnek 1 ząbek
pieprz
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa seowa

Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i miksujemy. Dolewamy bulion, wino, zgnieciony czosnek, przyprawy oraz ser pokrojony w kostkę. Gotujemy do czasu, aż ser się rozpuści. Żółtka ubijamy i przelewamy do talerzy, zalewamy je zupą stale mieszając. Podajemy posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak