Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 200 gram
podwójne piersi z kurczaka 4 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
olej 2 łyżki
pieprz
sól
masło 15 gram
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka

Mięso umyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na 1 łyżce oleju. Wraz z płatkami migdałowumi smażyć 1 minutę. Zdjąć z patelni, dodać winogrona, tymianek, bułkę tartą i szczyptę soli. Na mięso nałożyć farsz, zrolować i związać. Podsmażyć. Piec z masłem i resztą oleju w naczyniu żaroodpornym 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak