Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na Wigilię

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas buraczany 500 ml
buraki 0,5 kg
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
sól
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
grzyby suszone 10 dag
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na Wigilię

Grzyby namoczyć w 1 litrze wody i zagotować. Buraki, pietruszkę, seler oraz cebulę pokroić w kostkę i zalać wywarem z grzybów, dodać pół litra wody oraz olej i przyprawy. Gotować przez godzinę. Barszcz przecedzić, dodać kwas buraczany. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.02.2014 21:10
fajny barszczyk
Wacław 07.11.2013 10:13
przepadam za takim barszczem
olkaaa 27.04.2013 11:12
bardzo lubię
m1monika 06.04.2013 23:50
uwielbiam barszczyk :-)
Natalia/tubisiek 31.01.2013 11:06
nigdy się nie znudzi ;)
matii6 08.06.2012 20:59
lubię taki barszcz
alaaa 24.05.2012 19:00
uwielbiam taki,,
Dorian 30.04.2012 10:51
piekny kolorek
Wafelek2601 10.01.2012 00:20
pycha
Patrycja33 04.10.2011 12:46
moje ulubione danie wigilijne:)
Izabela28 25.09.2011 13:05
super barszczyk w sam raz na Wigilię:)
ewelina/bunia 10.06.2011 10:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak