Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 80 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
woda 1 l
śmietana 1/2 szklanki
olej 4 łyżki
masło 1 łyżka
ryż 1 szklanka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Pomidory umyć,obrać,pokroić i dusić z masłem, po rozgotowaniu pomidorów przetrzeć je przez sito. Włoszczyznę umyć i w całości gotować wsypać ryż i ponownie gotować. Połączyć z masą pomidorową,wlać olej i przyprawy. Śmietanę wlać do zupy dopiero przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 14.02.2012 07:01
uwielbiam :)
KasiaK90 08.06.2011 09:38
lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak