Sałątka z fasolą mamut

Sałątka z fasolą mamut

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode ziemnaki

    8 sztuk
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    100 gram
  • kilka listków świezej bazylii

  • sok z jednej cytryny

  • oliwa

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • fasola

    300 mamut
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przekrój na połówki lub ćwiartki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. Fasolę umyj i przekrój na pół, ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedź. Cebulę posiekaj, pomidorki przekrój na pół, tuńczyka osącz z oleju, sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, polej sosem i udekoruj świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

29.10.2011 09:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat