Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos myśliwski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
grzyby suszone 3 szt
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cebulki 3 małe
ogórek konserwowy 1 szt
szynka wędzona 1 plaster
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
tłuszcz 1 łyżka
sól
pieprz
papryka mielona
cukier
ziele angielskie
przyprawa do zup
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sos myśliwski

Wodę gotujemy z kostką bulionową ,grzyby myjemy moczymy i gotujemy.Rozgrzewamy tłuszcz łączymy go z mąką i zasmażamy nie rumieniąc,rozprowadzamy go zimnym bulionem i wywarem z grzybów szybko mieszając..Gotujemy 10 min na małym ogniu.Cebulę obieramy kroimy w paseczki razem z ogórkami,wędliną i grzybami,podsmażamy z koncentratem pomidorowym,łączymy z sosem,winem i przyprawami,chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak