Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos portugalski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
pieczarki 8 szt
tłuszcz do smażenia
mąka 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
ketchup 4 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
czosnek
przyprawa do zup
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sos portugalski

Wodę gotujemy z kostką bulionową.Pieczarki oczyszczamy drobno kroimy i smazymy.Rozgrzewamy tłuszcz mieszamy z mąką i zasmażamy nie rumieniąc,rozprowadzamy zimnym bulionem szybko mieszając.Gotujemy 10 min na małym ogniu,pod koniec gotowania dodajemy pieczarki,ketchup i wino.Sos łączymy z posiekana natką pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.11.2011 07:40
super
Krystyna32 03.11.2011 07:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak