Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plendze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: plendze

Plendze to nic innego jak poznańskie placki ziemniaczane. Ścieramy ziemniaki na tarce o grubszych oczkach, odcedzamy (troszkę wody jednak zostawiamy), ścieramy cebulę dodajemy mąki aby papka była spójna, sól i pieprz do smaku. ja smażę na oliwie z oliwek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak