Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie z ostrym keczupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

keczup pikantny 8 łyżek
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie z ostrym keczupem

Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy.Kroimy na plastry i lekko obijamy tłuczkiem.Przyprawiamy pieprzem i solą.Robimy marynatę:mieszamy keczup,olej,pokrojoną cebulę i smarujemy dokładnie kotlety z karkówki.Odkładamy kotlety do lodówki na około 5 godzin.Grillujemy karkówkę z dwóch stron za złoty kolor.Podajemy z sałatką z ogórków kiszonych i pomidorów.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 20.09.2011 09:38
super
Krystyna32 20.06.2011 00:11
mniam, mniam ................

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak