Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochóweczka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
sól
ziemniaki 5 sztuk
włoszczyzna suszona 2 łyżki
groch 25 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochóweczka

Groch namaczamy na noc.Kości wkładamy do garnka,zalewamy wodą,dodajemy groch i gotujemy.W trakcie dodajemy przyprawy,kostkę rosołową.Dodajemy suszona włoszczyznę.Gdy groch zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki .Kości wyjmujemy,obieramy mięso i dodajemy do zupy.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 25.11.2013 09:27
wspaniała zupa
jogobella231
jogobella231 29.02.2012 21:22
pycha
irenka 15.01.2012 11:55
smaczna
IKrakowianka 10.01.2012 11:10
pyszna zupka
rutynka 01.12.2011 11:04
bardzo smaczna i pożywna
Wacław 26.09.2011 08:06
jedna z ulubionych moich zup,tylko u nas dodajemy gruby makaron zamiast ziemniaków
ronald88 18.06.2011 16:27
super
Ania67 15.06.2011 08:40
zgadzam się
AgaS10 13.06.2011 20:48
pyszna zupka:)
tatiana2 08.06.2011 11:06
Lubię grochówkę, tylko wiadomo co później po tej zupce się robi :)
Justyna Jussstiii 08.06.2011 08:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak