Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z podsmażanym baleronem i sałatką wiosenną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
mąka pszenna
sól do smaku
pieprz
jajko 1
sałata 1
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
śmietana 2-3 łyżki
baleron

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z podsmażanym baleronem i sałatką wiosenną

Ugotowane ziemniaki Zmielić lub przecisnąć przez praskę.Dodać jedno jajko, sól, pieprz, mąkę , tyle by wyszło dość zwarte ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy formować wałek i kroić go pod skosem na niewielkie kopytka.Ugotować w osolonej wodzie.
Baleron pokroić w kostke i podsmażyc na patelni. Sałatę porwać na kawałki, szczypiorek posiekać, a rzodkiewke pokroić w plasterki.Do warzyw dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i ew. kucharkiem.Wymieszać.
Kopytka rozłożyć na talerzu posypać podsmażonym baleronem.Podawać przygotowana sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak