Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z serkiem topionym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 op
serek topiony 1/2 kostki
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z serkiem topionym

Szpinak umyć, grubo posiekać.Do garnka wlać odrobinę wody i łyżkę oleju. Wrzucić szpinak i podduśić kilka chwil.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.Wrzucić serek topiony i trzymać na małym ogniu ciągle mieszając do rozpuszczenia serka. Podawać z jajkiem gotowanym lub smażonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.09.2011 08:34
Interesujące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak