Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Inka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
jajko 4
cukier 1 szkl
olej 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kawa zbożowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Inka

Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno.Dalej ubijając dodawać culier, a nastepnie po jednym żółtku. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać.Na koniec dodać olej i dokładnie wymieszać. #/4 ciasta wylać do formy(keksówki), do reszty wsypać kawę inkę i wymieszać.Wylać na pozostałe ciasto. Piec ok 40 min w temp 180 stopni lub do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 05.05.2012 10:04
wygląda bardzo smacznie
agogo2 16.11.2011 23:34
musze zrobic
przejs 11.11.2011 21:22
o proszę, a ja szukam właśnie jakiegoś fajnego przepisu na babkę. dodaję do ulubionych :D
smakowita 27.06.2011 21:10
smaczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak