Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zawijany w boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płat boczku surowego wedzonego
sól
pieprz
czosnek
oliwa
sznurek
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zawijany w boczku

Etapy przygotowania
Schab wieczorem zamarynowalam w przyprawach, owinelam plastrami boczku, potem sznurkiem zeby sie wszystko dobrze trzymało, zawinełam w folie aluminiowa i na noc do lodówki. Następnego dnia krotko obsmażylam na patelni, z każdej strony, potem w naczyniu zarodopornym do piekarnika na 200 C godzine z małym haczkiem pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem odkryłam. W trakcie pieczenia odwracałam.
Miesko pusciło duso sosu wiec był idealny do klusek. Miła odmiana na schab.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 21.10.2013 12:09
pysznie wygląda
Jolanta40 02.08.2011 08:05
pięknie wygląda, po prostu ideał :))
Sarenka 02.02.2011 18:19
Wspaniale podpieczony.
wedith1 15.11.2010 06:02
I do tego sosik.......mniam!
PaniMISIOWA 16.10.2010 00:05
Bardzo apetyczny!
Emilia22 29.09.2010 14:47
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak