Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pysznotka II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 40 dag
margaryna 1 kostka
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 4 sztuki
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Krem:
jaja 2 sztuki
mleko 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pysznotka II

Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na blachę posmarowaną margaryną. Ciasto smarujemy powidłem i dajemy kolejną warstwę ciasta. Przygotowujemy krem: Masło ucieramy z jajkami, dodajemy podgrzane mleko i stopniowo wszystkie suche skłądniki. Ucieramy. Przekładamy nim ciasto. Wiechrz smarujemy powidłem i wykładamy kawalkami ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 07.06.2011 10:45
A jak długo trzeba piec? I przed posmarowaniem kremem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak