Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z kiełbaską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 opakowanie
skóra z boczku wieprzowego
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5 sztuk
majeranek 1 łyżeczka
kiełbasa myśliwska 30 dag
jajko ugotowane na twardo
lubczyk 5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z kiełbaską

Do zimnej wody wrzucamy skórę z boczku i rozpoczynamy gotowanie. Gdy się zagotuje dodajemy liść laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 minut. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę (najlepsza byłaby jak najbardziej sucha), poszatkowane liście lubczyku, majeranek i dodajemy barszcz biały (możemy wcześniej rozrobić go w letnim wywarze lub z odrobiną wody). Całość gotujemy ok. 10-15 minut. Zupa jest idealna do popicia. Można również podawać z jajkiem i zabieloną śmietaną. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ulaaa 16.01.2013 13:01
smaczne:)
sunnymood 13.12.2012 09:12
masz talent zarówno do gotowania jak i do fotografowania;)
marinia 28.09.2012 17:08
jedna z moich ulubionych zup :)
Izabela/bella81 07.09.2012 10:44
pi?kne zdj?cie, a? chce si? zje?? takiego barszczu :)
Justyna/Dzastus 19.07.2012 09:54
pychota, i jaki prosty :)
BernadettaP 03.03.2012 09:39
świetne zdjęcie ! A i barszcze na pewno pyszny :)
Karol P 30.12.2011 22:19
czuję ten wspaniały smak
ewaa 30.08.2011 19:04
pychota
Mariusz10 08.07.2011 23:31
mniam
Jolanta_P-S 07.06.2011 17:31
ja też takie lubię
Misiek1 07.06.2011 09:46
uwielbiam taki barszczyk!
ben-ka 07.06.2011 08:36
pogratulować ! pięknie Ci wyszedł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak