Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 125 g
cukier waniliowy 1
mąka pszenna 175 g
zagęstnik 175 g
migdały 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki

Na ciasto margarynę utrzec na białą masę z cukrem i cukrem waniliowym .Dodac 1 jajko i dobrze mieszac.Następnie dodac mąkę i zagęstnik ,dodawany po łyżeczce do masy .Pozniej pod koniec ubijania migdały.Ciastem napełnic szprycę z ząbkowaną końcówką ,wyciskac paluszki długości 5 cm bezpośrednio na blachę do pieczenia.Piec w nagrzanym do 200 * C piekarniku przez 10 -15 minut.

na polewę
włożyc do garnuszka ,zanurzyc w kąpieli wodnej i podgrzewac na wolnym ogniu stale mieszając ,aż się roztopi ,spryskac kuwerturą zimne paluszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.09.2012 17:06
fajne
caralajna 30.07.2012 00:27
świetne
misia53 07.05.2012 11:48
ja też lubię takie ciasteczka
zdzislawa2 14.04.2012 12:49
pyszne
Margo1 08.10.2010 16:56
i dla mnie
ben-ka 11.08.2010 18:28
Nie tylko dzieci lubią ciasteczka:) ja też!
Jolanta40 30.07.2010 19:30
świetny przepis
Jolanta40 30.07.2010 19:30
świetny przepis
IZABELA29 18.06.2010 13:38
smaczne ciacha dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak