Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort plackowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3i 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
mleko 8 łyżek
miód 2 łyżki
mleko 1/2 litra
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op
cukier puder 1 szklanka
margaryna lub masło 1 i 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort plackowy

Miód, cukier i mleko rozpuścić w garnku. Po ostudzeniu dodać jajko, mąkę, sodę i zagnieść ciasto. Uformować wałek i włóżyć na pół godziny do lodówki. Podzielić na 8 częsci i z każdej uformować placki. Piec na złocisty kolor. KREM; masło utrzeć z cukrem, z mleka i mąki ugotować budyń. Gdy ostygnie dodawać po łyżce masła i miksować. Kremem przekładać placki jeden na drugi. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.11.2011 13:46
ciekawy
dorotka0000025 12.11.2011 13:46
ciekawy
romanrafal
romanrafal 04.08.2011 19:21
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak