Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
jajko 5 szt
cukier puder 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
mąka tortowa 2 i 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe

Rabarbar oczyścić. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem, dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, ubujać, dodając olej i wodę. Następnie na natłuszczoną i posypaną tartą bułką blaszkę wylać ciasto. Ułożyć na cieście oczyszczony rabarbar, piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.10.2011 09:35
fajne
romanrafal
romanrafal 18.06.2011 19:13
pochota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak