Moja chińska ala \"krabowa\"

Moja chińska ala \"krabowa\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1l wywaru (rosołu) jarzynowego

  • pare lisci kapusty pekińskiej

  • marchewka

  • olej sezamowy

  • sos sojowy

  • sól

  • pieprz

  • makaron sojowy

  • troche chilii w proszku (dla lubiacych jesc ostro mozna dac sosu chili lub chili papryczke

  • paluszki krabowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar ugotowany dzień wczesniej podgrzałam, wrzuciłam do niego marchewke pokrojona w słupki takie jak zapałki, na patelni podgrzałam 2 łyzki oleju sezamowego i wrzuciłam poszatkowaną kapuste, przesmazyłam, dodałam do wywaru. To sie na małym ogniu gotowało chwilę, nad garnkiem z zupą starłam na tarce na grubych oczkach 3 paluszki krabowe, doprawiłam zupe sosem sojowym, pieprzem, chili i 2 łyzkami oleju sezamowego. W miedzy czasie przygotowałam makaron sojowy. Do miseczki dałam troche makaronu, zalałam gorącą zupa i na kazda miseczke starłam jeszcze troche paluszka krabowego. Już. Chińśka klabowa z Ladomia gotowa:)
Gdybym miała dymkę i trawe cytrynowa to bym jeszcze je dodała. Następnym razem tak zrobie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

01.01.2011 08:59
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat