Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista papryka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 2 i 1/2 szt
ryż 10 dag
oliwa kilka łyżek
papryczka chili 1-2 szt
cebula 2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
pomidor 2 szt
Czosnek suszony Prymat
przecier pomidorowy 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ketchup 2 łyżki
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista papryka

Ryż gotujemy na sypko- odcedzamy i odstawiamy na bok.
Jedną paprykę kroimy drobniutko i razem z posiekaną cebulą i papryczką chili podsmażamy na oliwie. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone drobno pomidory oraz przyprawy, a na koniec przecier, ketchup i fasolę.
Sos mieszamy z ugotowanym wcześniej ryżem.
2 papryki kroimy wzdłuż na połówki- napełniamy farszem ryżowo- warzywnym, posypujemy startym serem i zapiekamy lub grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 19.02.2013 23:43
coś idealnego dla mojego męża :)
annagebalska 26.08.2012 14:05
pyszne
gosia561 02.08.2012 21:27
ale pycha
Weronika_eM 26.12.2011 18:31
ciekawy przepis
berys18 22.08.2011 10:45
świetny przepis, napewno wypróbuję
magical66 16.07.2011 15:45
lubię ogniste potrawy
Ewelina38 21.06.2011 18:38
uwielbiam na ostro....
Iwona45 13.06.2011 09:53
mniam
Gosia32
Gosia32 09.06.2011 09:38
super
m1monika 07.06.2011 20:31
lubię takie dania
Krystyna32 07.06.2011 12:55
smaczne
tatiana2 07.06.2011 10:35
Lubię wszystko co pikantne :)
Nina7 07.06.2011 09:55
Rewelacyjny przepis!
Misiabe 07.06.2011 00:03
super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak