Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta słodko-kwaśna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 50 dag
ocet
cukier
sól
pieprz
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta słodko-kwaśna

Kapustę pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Boczek pokroić na drobne paseczki i podsmażyć aż się zrobią skwarki. Posypać solą i pieprzem. Gdy kapusta będzie miękka odlać wodę i okrosić skwarkami z boczku. Dodać octu i cukru do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.05.2012 19:39
fajna;)
Ewa111 25.10.2011 16:59
też robię taką kapustkę ,jest bardzo smaczna
misia53 17.06.2011 15:06
robię podobnie , pyszna!
pacpaw 08.06.2011 19:24
wszyscy dodają pyszne dania z młoda kapustą. Muszę i ja coś wymyślić :D
Mirka-Ludomila 06.06.2011 23:19
bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak