Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
koperek 1/2 pęczek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę szatkujemy, solimy. Zagniatamy. Cebulę siekamy i kroimy na maśle. Dodajemy śmietanę i dusimy jeszcze około 10 minut. Kapustę odciskamy, dodajemy do cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 09.12.2011 11:14
juz kapustę mam, zastanawiałam się co z nią zrobić, i tu taki fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak