Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 15 dag
cukier 20 dag
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
cukier puder 10 dag
orzechy włoskie 25 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy

Masło i cukier ucieramy. Dodajemy żółtka i ucieramy. Dodajemy orzechy mielone, mąkę, proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy na blaszkę. Z białek i cukru pudru ubijamy pianę i przekładamy na ciasto. Na wierzchu układamy połówki orzechów i pieczemy około 1 godzinę w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak