Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka sadzone po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula 1 szt
tłuszcz
ketchup 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
ser żółty 30 gram
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jajka sadzone po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy na 2 godziny,potem gotujemy i odcedzamy.Cebulę obieramy drobno kroimy i smażymy,dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku a następnie wbijamy jajka.Potem polewamy doprawionym ketchupem wymieszanym ze śmietaną,posypujemy startym serem i smażymy.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 07.06.2011 09:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak