Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
ziemniak 5 sztuk
kasza gryczana 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Pokrojoną cebulę zeszklić, dodać czosnek, mieloną paprykę i mięso - dusić, aż z mięsa wyparuje sok. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler, pomidory i paprykę - zalać wodą, gotować, aż mięso będzie miękkie. Dodać ziemniaki i kaszę. Odstawić z ognia, gdy zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 14.06.2011 23:22
dawno nie jadlam, jest pyszna
kriso 10.05.2011 05:49
pychota
Motorek 09.05.2011 11:58
smaczna
sambolera 20.02.2011 18:04
uwielbiam ten smak
lucyna15
lucyna15 17.07.2010 21:04
bardzo podobnie robie takie samo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak