Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierana babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 i 1/2 szklanka
mąka 1 szklanka
cukier 1 i 1/2 szklanka
jaja 4 szt
olej 5 łyżek
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
margaryna 1 kostka
czekolada 1 tabliczka
orzechy 10 dag
rodzynki 10 dag
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierana babka

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 jajku. Dodajemy wymieszane obie mąki, proszek do pieczenia olej i ocet. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i przelewamy ciasto do natłuszczonej blaszki. Pieczemy 1 godz. w 180st. Polewamy roztopioną czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak