Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado, grejpfrutem i łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 60 g
olej z orzechów włoskich 6 łyzek
sok z limetek 2 łyżki
musztarda dijon 2 lyżki
awokado 2 szt
koperek kilka gałązek
sól
pieprz
wędzony łosoś 125 (cienkie plasterki)
grejpfrut czerwony 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado, grejpfrutem i łososiem

Grejpfruty obrać i podzielić na cząstki. Sałatę przebrać, umyć i otrząsnąć. Łososia pokroić w cienkie paski.
Z oleju, soku z limetki, pieprzu i musztardy przyrządzić dresing.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestki, obrać i pokroić miąższ w cienkie słupki. Wymieszać z cząstkami grejpfruta oraz sałatą i polać dresingiem. Paski łososia zwinąć w ruloniki i ułożyć na wierzchu. Sałatkę przybrać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.09.2011 17:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak