Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagów na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 500 g
oliwa 1 łyżka
skórka cytrynowa do przybrania
sos
starta skórka z pól cytryny
ocet estragonowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
musztarda dijon 1/2 łyżeczki
czosnek zmiażdżony 1 ząbek
czarny pieprz
rukiew wodna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagów na ciepło

Rozgrzać maksymalnie ruszt. Wyłożyć tackę na ruszt folia kuchenną i ułożyć na niej szparagi. Posmarować oliwą.
Piec 4-5 minut, aż szparagi będą miękkie. Przełożyć na półmisek i pozostawić, aby ostygły.
Wymieszać wszystkie składniki sosu w małej miseczce lub kubku.
Ułożyć liście sałaty na osobnych talerzach, na nich kłaść szparagi i polewać sosem. Udekorować paskami skórki cytrynowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak