Roladki wołowe nadziewane kostkami marchwi

Roladki wołowe nadziewane kostkami marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    60 dag
  • marchew

    4 szt.
  • musztarda rosyjska

    4 łyżki
  • grzyby suszone

    5 szt.
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • liście laurowe Prymat

  • sól

  • bulion

    400 ml
  • owoc jałowca

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew umyć, przełożyć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry o szerokości około 1 cm. Każdy plaster delikatnie rozbić tłuczkiem, lekko oprószyć czarnym pieprzem, posmarować musztardą i na każdym ułożyć pasek z pokrojonej marchwi. Zwinąć ciasno każdą roladkę i spiąć wykałaczką. Starannie oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podpieczone roladki przełożyć do garnka. Dodać pokruszone, suszone grzyby, 2 liście laurowe, po 4 ziarna ziela angielskiego i jałowca. Zalać bulionem. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić do smaku solą. Sos można zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

05.10.2012 09:24
pycha

malaczarna23

25.09.2011 22:16
super

MAR3STA

22.08.2011 21:22
apetyczne!

irenka

27.06.2011 20:55
ciekawe,warto spróbować

Nina7

11.06.2011 09:11
Bardzo apetyczne roladki!

Misiek1

09.06.2011 10:30
Zawsze jadłem nadziewane boczkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym, a tutaj marchew.... Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat