Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe nadziewane kostkami marchwi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
marchew 4 szt.
Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
grzyby suszone 5 szt.
mąka pszenna 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
bulion 400 ml
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe nadziewane kostkami marchwi

Marchew umyć, przełożyć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry o szerokości około 1 cm. Każdy plaster delikatnie rozbić tłuczkiem, lekko oprószyć czarnym pieprzem, posmarować musztardą i na każdym ułożyć pasek z pokrojonej marchwi. Zwinąć ciasno każdą roladkę i spiąć wykałaczką. Starannie oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podpieczone roladki przełożyć do garnka. Dodać pokruszone, suszone grzyby, 2 liście laurowe, po 4 ziarna ziela angielskiego i jałowca. Zalać bulionem. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić do smaku solą. Sos można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.10.2012 09:24
pycha
malaczarna23 25.09.2011 22:16
super
MAR3STA 22.08.2011 21:22
apetyczne!
irenka 27.06.2011 20:55
ciekawe,warto spróbować
Nina7 11.06.2011 09:11
Bardzo apetyczne roladki!
Misiek1 09.06.2011 10:30
Zawsze jadłem nadziewane boczkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym, a tutaj marchew.... Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak