Paróweczki w mięsie mielonym

Paróweczki w mięsie mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paróweczki

    5 sztuki
  • mięso mielone z łopatki

    50 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paróweczki obieramy z osłonek. Do mięsa mielonego dodajemy jajko , czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku , wyrabiamy. Każdą parówkę zawijamy w mięso mielone, panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat