Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po śródziemnomorsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 4 plastry
cebula 4 sztuki
pomidory 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
filet z dorsza 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po śródziemnomorsku

Rybę dzielimy na porcje skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy na godzinę cebula i boczek kroimy w kostkę podsmażamy na oleju z rozgniecionym czosnkiem do bułki tartej wlewamy łyżkę wody dodajemy sok z cytryny przyprawę do ryb i świeżo zmielony pieprz w żaroodpornego naczynia wysmarowanym olejem układamy posolone porcje ryb smażymy je masą z bułki kładziemy warstwę boczki z cebulą przykrywami plastrami pomidorów zapiekamy 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak