Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą - własne wykonanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 litra
ocet 0.5 szklanki
cebule 3
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
ziele angielskie 4 ziarenka
pieprz 10 zairenek
śledzie 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą - własne wykonanie

wode gotujemy ze wszystkimi przyprawami, a następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę - gotujemy jeszcze 4 minuty, po zestawieniu z ognia dodajemy ocet i mieszamy. Śledzie kroimy w grubsze paski, a następnie zalewamy zimną zalewą. Pozostawiamy je w zamkniętym naczyniu na ok 2 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 18.04.2012 21:03
najlepszy taki
Zoso 15.04.2012 20:19
smaczna rybka
Mati13 20.08.2011 20:06
uwielbiam
Mati13 20.08.2011 20:06
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak