Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z płucek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płuc wieprzowych 50 dag
ziemniaki ugotowane 50 dag
jajko 2 sztuki
ziemnaiki surowe 15 dag
cebula 20 dag
smalec 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
sól 1 szczypta
pieprz ziarenka 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z płucek

Płucka ugotowane w zupie przepuścić przez maszynkę wraz z ugotowanym w łupinach i obranymi kartoflami i przesmażoną cebulą. Utrzeć masę osolić dodać trochę gałki muszkatołowej wbić 2 całe jajka lub zastąpić je utartymi na tarce surowymi ziemniakami wyrobić rondelek lub foremkę ogniotrwałą wysmarować tłuszczem wsypać tartą bułkę włożyć masło i upiec w średnio gorącym piecu włożyć na półmisek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.06.2011 19:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak