Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bankietowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 szt.
kostka rosołowa 1 kostka
mielone mięso wieprzowe 30 dag
serek topiony śmietankowy 10 dag
ząbek czosnku
sól
pieprz
grzanki 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bankietowa

1. Z kostki rosołowej przygotuj 1 litr bulionu. Mielone mięso włóż na suchą rozgrzaną patelnię, podsmaż. Pory oczyść, białe części pokrój w niewielka kostkę.
2. Mielone mięso i por włóż do bulionu, gotuj 20 min. Serek topiony włóż do rondelka, rozprowadź wywarem. przelej do zupy, dodaj posiekany czosnek, zagotuj. Przypraw do smaku sola, pieprzem. Podawaj z zarumienionymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.01.2014 07:48
pyszna zupka
miki47 29.03.2013 15:01
smakowity przepis
malcik111 30.12.2011 09:37
ciekawa opcja i fajn anazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak