Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśne steki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka 1
cebule 3
ocet winny 2łyżeczki
natka pietruszki
cukier
sól
pieprz
karkówka 85dag bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Leśne steki

Mięso umyć,osuszyć i podzielić na plastry o grubości 3cm.W każdym plastrze ostrym nożem naciąć kieszeń.Przygotować farsz:umyć papryki,przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.Obrać cebule,które z 1\\2papryki zielonej i 1\\4papryki czerwonej bardzo drobno posiekać.Doprawić solą i pieprzem.Pozostałe części papryki pociąć na dość duże kawałki i wymieszać z octem ,cukrem i pieprzem.Nałożyć farsz w kieszenie i pospinać otwory wykałaczkami.Ułożyć steki na patelni .Obsmażyć z obu stron 3min .Wrzucić do steków wymieszaną z octem paprykę i pzrykryć naczynie.Smażyć na małym ogniu 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak