Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 65dag
kalafior duży
cytryna 1\\2
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kalafiorem

Kalafior oczyścić z liści i opłukać pod wodą .Wykroić głąb i podzielić na małe różyczki.Mięso rzucać porcjami na patelnie przygotowaną do smażenia i smażyć 5min na małym ogniu.Wrzucić do podsmażonego mięsa kalafiora,dodać łyżkę wody i dusić pod przykryciem 25min.na średnim ogniu .Potrawę doprawić sokiem z cytryny ,pieprzem i solą .Podawać ozdobioną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 06.06.2011 21:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak