Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROSÓŁ Z SIEI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z siei 1/2 kg
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
żółtko jajek 2
koperek 1 łyżeczka
włoszczyzna 25 (z kawałkiem kapusty włoskiej)

Przepis i sposób przygotowania na: ROSÓŁ Z SIEI

Włoszczyznę,umyć,oczyścić i gotować(bez cebuli)w osolonym litrze wody przez 30 minut.Następnie włożyć przekrojony na dwie części filet ryby,Gotować 15 minut.Cebule obrać,opłukać i lekko zrumienić na płycie,dodać do gotującego się rosołu.Dodać pieprz i sól do smaku.Podawać w filiżankach z wbitym surowym żółtkiem i posypać posiekanym koperkiem.Można również podawać na talerzach,kładąc dzwonko ryby i zalewając je rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 05.09.2010 09:06
oo psznie sie zapowiada
cukiereczek 24.06.2010 09:08
Takiego czegoś jeszcze nie jadłam.
mela251
mela251 17.06.2010 13:39
super
Katarzyna/kate1980 17.06.2010 13:13
muszę koniecznie wypróbować przepis bo często mam dostęp do tej rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak