Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa cienka 20 dag
cebula 2 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
ananas z puszki 1 op
fasola czerwona z puszki 1 op
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po włosku

Ananasy i fasolę osączamy, syrop z ananasa zachowujemy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Wsypujemy kiełbasę i podsmażamy. Do kiełbasy wlewamy syrop z ananasa. Dusimy około 5 minut. Dodajemy fasolę i ananasa. Dusimy jeszcze 7 minut, mieszając. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 10.02.2012 21:16
pycha
romanrafal
romanrafal 04.08.2011 19:25
fajna
romanrafal
romanrafal 01.07.2011 18:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak