Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu z cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego 4 plastry
szynka 4 plastry
ser edamski 4 plastry
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
cytrynka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu z cielęciny

Cielęcinę opłucz, osusz. W każdym kotlecie natnij głęboką kieszeń, od środka oprósz solą i pieprzem. Do kieszeni w mięsie wetknij po plasterku szynki i sera. Zepnij wykałaczką. Kotlety panieruj najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przełóż do brytfanki. Na każdym sznyclu połóż kawałek masła. Przykryj i na małym ogniu ogrzewaj jeszcze 5 min. Gotowe kotlety podawaj z cząstką cytryny, posypane posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak