Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kreteńska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki nadziewane papryką 1 słoiczek
kapusta pekińska 1/2 główki
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
oliwa
Pieprz ziołowy mielony Prymat
bazylia
natka pietruszki
tuńczyk 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kreteńska

Oliwki osączamy przekrawamy na pół. Kapustę myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Warzywa mieszamy z tuńczykiem. Polewamy oliwą. Oprószamy pieprzem i bazylią. Natkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Posypujemy sałatkę. Do sałatki najlepiej użyć tuńczyka w oleju. Przed dodaniem należy go osączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak