Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel Holsztyński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt
jajko 4 szt
filety z sardeli 4 szt
kapary 3 łyżki
mieszanka pikli 1 słoik
olej
masło
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel Holsztyński

Mięso opłucz zimną wodą, osusz. Na dużej patelni rozgrzej olej i na nim smaż sznycle z każdej strony ok 4 min. Wyjmij z patelni, oprósz solą i pieprzem. Umieść w piekarniku o temp 50 stopni. W tłuszczu po smażeniu mięsa stop masło. Na nim usmaż 4 jajka sadzone. Na każdym sznyclu ułóż jajko. Udekoruj kaparami. Podawaj z chlebem i piklami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak