Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser po słowacku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 5 plastrów
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
woda gazowana 1/4 szklanki
żółty ser starty 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser po słowacku

CIASTO NALEŚNIKOWE;mleko miksujemy z wodą, jajkami i mąką, ciasto ma być dość gęste. Odstawiamy na 20 minut. Każdy plaster szynki wkładamy między dwa grube plastry żółtego sera. Zanurzamy w cieście naleśnikowym, a następnie starannie obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron w rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor. . Danie wyśmienicie smakuje z sosem tatarskim, frytkami i surówką z białej kapusty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kookies 28.10.2011 17:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak