Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 300 ml
śmietana 150 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka
jajko 2 szt
cebule dymki 4 szt
koperek 1-2 łyżki
mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
wędzony łosoś 10 dag
pieprz
olej
gęsta śmietana
posiekany szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z wędzonym łososiem

Mleko wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny, zmiksować z jajkami i posiekaną dymką. Dodać koperek, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę. Dodać 5 dag drobno pokrojonego łososia, doprawić pieprzem. Na oleju usmażyć cienkie racuszki, każdy np. z 2 łyżek ciasta. Zdjąć z patelni. Na każdym ułożyć po łyżeczce śmietany, paseczki pozostałego łososia, udekorować szczypiorkiem. Podawać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak