Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi po Lwowsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
woda 1 szklanka
mięso wołowe 25 dkg
kapusta kiszona 25 dkg
cebula 3 sztuki
grzyby suszone 4 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
słonina 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi po Lwowsku

Zarobić ciasto na pierogi. Ugotować mięso, osobno grzybki i kapustę. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano. Mięso przemielić razem z grzybkami - wymieszać z kapustą i podsmażoną cebulą, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać. Z ciasta wykrawać placuszki okrągłe, nałożyć farsz formując ładne pierożki. Gotować w lekko osolonej wodzie do czasu ich wypłynięcia na wierzch. Podawać polane stopioną słoninką ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak