Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po portugalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 1 szt
sok pomidorowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
mąka
olej
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po portugalsku

Matiasy wymoczyć przez 2-3 godziny. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Połączyć z sokiem pomidorowym, żółtkami oraz solą, pieprzem i papryką. Śledzie obtaczać w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Śledzie ułożyc w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.02.2014 09:03
bardzo dobre
caralajna 21.09.2013 07:37
ciekawy przepis
olkaaa 28.04.2013 15:45
chętnie spróbuję
Grazyna0211 27.11.2012 15:07
dla mnie nowość chętnie bym spróbowała
kate.500 19.10.2012 15:14
pyszna ta portugalia w sledziach
barbara11561 29.07.2012 08:20
świetny przepis:)
matii6 08.06.2012 20:59
takie to bym z chęcią zjadła
alaaa 24.05.2012 19:01
pomysł,extra
rzenia15 14.11.2011 20:09
fajny przepis
m1monika 25.10.2011 00:42
chyba zrobię
AgaS10 07.06.2011 20:50
fajne
Robert10 07.06.2011 13:46
muszę takie zrobić
Ania67 06.06.2011 22:23
ciekawy przepis
Dorota59 06.06.2011 15:22
ale mam ochote na takie śledziki-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak