Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 kg
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
mleko
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: rydze w cieście

Rydze oczyszczamy odcinamy trzonki,które możemy zużyć np do zupy czy sosu.Mąkę przesiewamy mieszamy z jajkami i mlekiem w takiej ilości aby powstało dość gęste ciasto i doprawiamy.Maczamy rydze w powstałym cieście i kładziemy na gorący tłuszcz smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.11.2011 00:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak